Sommarkök

Open Heart Cooking

Open Heart Cooking

Eld & Lågors eldbänk är tillbaka till framtiden.

Matlagning med känsla!

 

Sommarkök för trädgården

Dessa sommarkök är utrustade med grill, sten, rotisseri och vedugn !

Vad kan jag laga på mitt utekök?

Tack vare de olika tillagningsmetoderna som finns tillgängliga när du väljer ditt utekök
kan du prova alla dina kulinariska färdigheter. Oavsett om du använder grill, sten,
rotisseri eller ugn, kommer din grillade mat att ha
en annan smak varje dag.

Grillning är essensen av att grilla, eftersom det är perfekt för alla typer av mat:
kött, fisk, frukt och
grönsaker! I själva verket är denna tillagningsmetod ett annorlunda
sätt att
rosta mat genom att använda värmen som sprids genom luften av de heta kolen.

Det kräver din uppmärksamhet, men om det görs på rätt sätt erbjuder det några obestridliga
fördelar:
å ena sidan behöver det inte mycket tillsatt
fett och det eliminerar överskott genom
att smälta det (dvs. genom att dra
det genom maten, vilket tillför mer arom och smak till det);
å andra sidan
bevarar den de organoleptiska och näringsmässiga egenskaperna hos den mat
som tillagas.

Matlagning på en lavastenskiva: Att använda en lavastenskiva är en av de äldsta
och mest hälsosamma matlagningsteknikerna. Detta material
har en mycket hög värmelednings-
förmåga som gör det möjligt att laga mat på
öppen låga:
resultatet är en helt naturlig tillagningsmetod som inte kräver
kryddor eller extra fetter och är
lämplig för all mat, från kött, fisk och
grönsaker till ost och även ägg. Lavasten värms snabbt
upp på öppen låga
utan att behöva vänta på att några heta kol bildas. Dessutom, eftersom
matlagningsångorna inte kommer i kontakt med maten, är den till och med lämplig för
distraherade eller exceptionellt upptagna kockar!

Grillspettrostning; Om du älskar läckra men krävande tillagningsmetoder ­även om de kräver
mycket tid och tålamod ­ så är det här rätt för dig.
Grillspettstek kräver erfarenhet: du behöver veta vilken typ av kött du lagar så att du kan ställa
det i rätt läge, du måste veta hur du håller
elden igång i konstant takt, vilka aromer du ska välja
och hur du justerar
lågan för att anpassa den till tillagningsprocessen. Förutom traditionell
mat låter grillspettets storlek även tillaga stor fisk, vilt och skaldjur.

Argentinsk asado-grillning; Denna teknik, även kallad ”reflekterad värme”-grillning,
liknar grillning av spett, men maten arrangeras vertikalt,
bredvid elden och fixerad på ett större
avstånd. På så sätt kan fetterna som
droppar från maten inte på något sätt skapa farliga ångor.
Det är självklart
nödvändigt att rotera stödet 180° då och då så att köttet kan tillagas jämnt
båda sidor. Asado, som kommer från den argentinska Pampas, rekommenderas
för stora köttbitar:
under de långa tillagningstiderna droppar fettet av och
skapar smakrika men lätta resultat.
Denna långa tillagningsprocess erbjuder en ytterligare fördel: den här tekniken är lämplig för
icke-experter
eftersom det är mycket osannolikt att de bränner maten!

Ugnsstekning och bakning Att rosta eller baka i vedeldad ugn ger maten en rikare och
omisskännlig smak. Det kräver mycket tålamod eftersom det tar minst två timmar för ugnen att
nå rätt temperatur: ändå gör resultaten det värt
besväret.

Folielindad bakning; Denna tillagningsmetod består i att linda in maten i aluminiumfolie och sedan
tillaga den i askan medan den fortfarande
är varm. Folieomslaget försluter nästan maten, vilket
förstärker dess smak.
Denna tillagningsteknik används främst för kött, fisk och grönsaker och ger
nyttiga, lätta resultat eftersom den kräver mycket lite extra fett. Du kan också foliera in små portioner
av kokt pasta och jäsa för att öka och
intensifiera smaken av till exempel såser och aromer.

Ladda ned kataloger och video här!

 

Inspirationsbilder

Böcker att läsa