Hur använder man ett rôttisserie

Det bästa sättet att tillaga en mör och saftig stek, är långsamt på spett indirekt över eld. När du skär den i tunna skivor rinner safterna ut på skärbrädan. Smaken fantastisk och färgen perfekt rosa. Vanligtvis tänker folk på ugnsstekning när det kommer till stekar oavsett om det är fläsk eller nötkött. Inte konstigt att de kallas stekar.

Problemet med ugnsstekning är att din stek kan torka ut och tillagas ojämnt. Prova att lägga det på ditt grillspett över en liten eld nästa gång.

Värme: Oavsett om du använder kol eller gas, är hemligheten är att nå den perfekta stektemperaturen. Nu skulle jag älska att berätta hur många kol du ska tända eller rätt inställning för dina brännare, men jag kan inte. Det beror på din utrustning.

Du vill ha en lite för står låga, vilket innebär att du kan hålla din hand mellan steken och elden/gaslågan räkna till  tre och inte mindre. Håll temperaturen låg, men om du vill få ytan på köttet att bryna och få den stora skorpan att bilda, börja på en hög temperatur i cirka 15 minuter, reducera sedan den. Om du använder kol ha kolen, nära köttet i cirka 15 minuter, flytta bort dom bort från steken eller om möjligt flytta spettet från elden eller kolen. Binda upp:  det svåraste med att montera en hel stek på ett spett och att få spettet genom centrerat genom köttet. Det första steget är att ta en ordentlig titt på din stek. Du vill ha det så jämnt balanserat på spettet som du kan få det.

Du måste spetsa steken på längden genom den längsta delen av köttet samtidigt som du får den så centrerad som möjligt. När du väl vet var spettet kommer in och ut från steken, ta något långt och vasst för att göra ett hål från varje ände. En filékniv fungerar bra. Kör sedan spettet genom steken och kläm fast det hårt med gafflarna. Se till att du har den ordentligt säker. Det finns några andra alternativ där ute om du menar allvar med rotisseriematlagning. ett korgspett är i grunden en stor korg som du kan lägga steken, kycklingen mm i. Den verkliga fördelen med något sånt här, förutom att det är lätt att använda, är att metallstaven på ett traditionellt rotisserie-spett ( florett spett ) blir varma och tillagar köttet från insidan, vilket stek torkar ut det mer.

Jag rekommenderar verkligen den här produkten, men hur som helst är rotisserie rätt sätt att göra en stek.

Krydda: Du kan krydda din stek som du vill. En bra torr rub fungerar bäst. Eftersom rotisseriets vrider på sig det hjälper till att hålla inne fukt behöver, du inte oroa dig för att marinera det du tilllagar, men du kan om du vill. Jag gillar att hålla kryddorna enkla eftersom det gör att smaken på köttet sticker ut mer.

Några nyper av salt och peppar fungerar utmärkt.

Sås: Använd ett droppfat för att fånga safterna från köttet när det tillagas. ger dig förutsättningar för fantastisk sås. För att förhindra att dropparna torkar ut och bränns, tillsätt vatten eller vitt vin i droppfatet. Du måste hålla ett öga på det så att vattnet/vinet inte kokar bort. Om du gör detta rätt får du praktiskt taget en perfekt sås utan större ansträngning. saften från köttet, kombinerat med kryddorna från din rub, som långsamt rostads tillsammans är verkligen fantastiska. sköra upp: När du har stekt köttet från rotisseriet, låt det vila i cirka 10 minuter täckt löst med folie.

Nu är du redo att skära upp. Jag föredrar mycket tunna skivor högt staplade. Det ger en fantastisk presentation och håller köttet mört att äta eftersom det är så tunt. När du har provat att steka köttet på ett Roteserie kommer du aldrig att vilja gå tillbaka till ugnen igen.

Ta din grillning till en helt ny nivå

Det finns så många fördelar med att använd ett roteserie. Kött blir allmänhet saftigare, själv öst och långsamt stekt. till roteseri finns det olika spett för olika köttdetaljer florette spet, balongspett, korgspett, tombola spett mm