Napolitanska ugnar

Sedan 1892 har den Napolitanska familjen Acunt varit dedikerad till produktion av professionella vedeldade pizzaugnar.

Med en unik hantverksmetod, som gått i arv från generation till generation, fram till idag och används fortfarande i designen av våra ugnar, unik, estetiskt mångsidig och perfekt när det gäller stabilitet, styrka och värmeisolering.

Traditionen av Acunt, den första grundaren och stamfadern i familjen. Man tillverkade varje enskild ugn för hand, och man har behållit hemligheten i alla efterföljande generationer.

Det är av denna anledning som Acunt och hans söner har arbetat konstant för att hålla produktens kvalitet och de ursprungliga bearbetningsfaserna intakta.

Idag är våra ved- eller gasugnar uppskattade och efterfrågade över hela världen. Varje Acunt-ugn är en unik pjäs, eftersom den är individuellt designad. Byggd helt för hand och gjord för att anpassa sig perfekt till den individuella kundens behov, samtidigt som den respekterar direktiven från vår hundraåriga familjetradition.

Det napolitanska originalet av Acunt-ugn är resultatet av 125 års erfarenhet av hantverk. Godkänd av Associazione Verace Pizza Napoletana och av Associazione Pizzaioli Napoletani, används den idag över hela världen. Det enda valet om du vill ha den äkta napolitanska pizzan!

Tekniska specifikationer:

Acunt’s ugnar är helt handbyggda med naturliga råvaror som vatten, salt, sand, vulkanisk jord, lera, järn och gjutjärn. Den består av en kraftig järnstruktur, en kupol av lertegel och ett golv som sträcker sig från 800 mm till 1400 mm, även det i lera. Gjutjärnspipen, 220 mm hög, har en bredd på 440 mm eller 520 mm beroende på modell. Ugnen säljs färdig med vit och röd färg eller annan färg som kunden själv väljer. Alternativt är det möjligt att personifiera ugnen med kakel eller annat material och infoga kundens logotyp.

Vedträ är det som används för vedeldade ugnar samt för att återuppleva den napolitanska traditionen. För att få bästa prestanda från lågan är det att föredra att använda bokträ för att tända och ekträ för att hålla temperaturen, (i Sverige kan man använda sig av björk, som både ger bra eld och samtidigt en bra kolbädd för värmen). För dom som av olika anledningar inte kan använda sig av ved har vi designat gaseldade ugnar. En lösning som avsevärt förenklar temperaturhanteringen utan att ändra kvaliteten och smaken på pizzan.

Certifiering:

Vi använder CE-märkta komponenter. Acunt är också registrerat i registret över officiella leverantörer av ”Vera Pizza Napoletana”, ett bevis på tillförlitlighet och tradition.