Om oss

2007 började jag importera urverksdrivna vedrôtisserier. Jag började även sälja franska gasrôtisserier för restaurangbruk.

2010 startade jag AB Eld & Lågor med att bygga vedugnar som tillverkas av det franska företaget Panyol som har hållit på sedan 1840. Deras vedugnar är handgjorda av keramik och finns i 10 olika storlekar, dom är certifierade enligt (EU-direktiv nr 84 –500 kategori 3***) för tillagning av livsmedel, se mer på sid 13. 

Eld & lågor bygger professionella vedugnar av högsta kvalitet enligt kundens behov, det kan vara pizzerior, restauranger, bagerier eller privatpersoner. 

Sedan starten har vi byggt ett 80-tal, från Boden i norr till Lund i söder!

Vi hjälper våra kunder hela vägen från diskussioner med sotare, byggherrar eller dom som drar ventilationen samt med kommunens bygglovsavdelning. 

Vi tillhandahåller även utbildning med kunden om hur man sköter vedugnen som hur man eldar för att t ex baka pizzor. Vid behov kan vi utbilda kundens personal i konsten att baka autentiska napolitanska pizzor.

Många av våra produkter använder ved eller kol som värmekälla vilket vi har lång erfarenhet av. En del produkter drivs av el t ex  en “el-pizzaugn” som nästan fungerar som en “vedugn” för dom kunder som av olika skäl inte kan installera en vedugn.

Alla våra produkter är gjorda i Europa inklusive delarna som är tillverkade i det land som produkten kommer ifrån. Det är oftast mindre företag som har ett stort yrkeskunnande.

Under senare tid importerar vi även andra produkter som vi “gillar”. Ofta är dom lite speciella men vi tar hem dom just för att dom är annorlunda eller från en annan tid men alltid av högsta kvalitet. Se vår nya handdriva kvarn för kaffe och torra kryddor som är tillverkade i samma fabrik som 1890 började tillverkade dessa kvarnar och fortfarande håller på.

Dom senaste 5 åren har vi även titta på nya tekniker när det gäller rökgasrening samt nya typer av isoleringar för att kunna minska utsläppen till ett minimum av sotpartiklar. Även för att minimera eventuella klagomålfrån grannar mm som kan få stora konsekvenser för din verksamhet. Vi samarbetar med ett innovativt tysk företag som ligger i framkant som tillverkar vattenbaserade rökgasreningar med hög effektivitet upp till 95 %.

Vi kommer framöver ta fram ett system som tar hand om all fett, rök och dålig lukt mm från restaurangkökens ventilation.

Vi undersöker hela tiden efter sätt att förbättra våra produkter samtidigt som vi letar efter nya eller gamla produkter som är bortglömda men fortfarande kan ha en plats i ett restaurangkök.

FÖRETAGET

  • Har entrepenadförsäkring som är försäkrat upp till 10 miljoner kronor.
  • Ombesörjer leasing.
  • Bygger själva på plats, använder ej underentreprenörer.
  • Finns tillgängliga även efter att vedugnen är klar med besök eller telefonsupport så länge kunden önskar.
  • Lång erfarenhet, vi kan svara på de flesta frågor som rör eldningstekniker, pizzabak, om hur man blandar deg mm.
  • Letar alltid efter sätt att göra saker bättre, kan gälla isolering eller renare rökgaser.
  • Letar nya intressanta produkter.
  • Tillgängliga 7 dagar i veckan.
  • Är med genom hela projektet.
  • Alla produkter gjorda i Europa av europiskt material.