För en riktig köttgourmand är ett roteseri en nödvändighet!

 

Tänk dig en stek som sakta roterar framför öppen eld och sprider sin ljuvliga doft, för att sedan när köttet är klart, som sista åtgärd använda din flambadou som legat i elden så länge att den blivit glödhet, lägg i en stor bit fett i konen droppa det över det roterande kötet

Så vad gör flambadou?

Detta är den magiska delen. Den gör så att fettet inne i den upphettad konen smälter och droppar igenom det lilla hålet nederst på konen och när luft möter den heta fettdroppen, så tar den eld ögonblickligen, (om inte, för den snabbt över elden) och när den brinnande droppen träffar steken så skapas en välsmakande knaprig yta på köttet. Man kan använda flambadou till nästan vilket kött som helst, kyckling, kalkon, nötkött, lam men också till hare, fasan, eller ungduva, och bäst blir det om man använder fett från kött du rottar

Flambadou är en teknik som som huvudsakligen används i Aveyron i sydöstra Frankrike, flambadou är Franskt slang för flambe = flambera

Skicka prisförfrågan